Bu site Sitemia™ ile yapılmıştır. Hemen kendi sitenizi ücretsiz olarak oluşturun.
2020 Yılında Dünya’da Artan E-Ticaret Hacmi

E-ticaret sitesi yaptırmak isteyenlerin sayısı, internetin hayatımıza girmesinden bu yana her daim yükseliş ivmesinde seyretmektedir. Tüketici konumdaki insanların alışveriş alışkanlıklarının değişmesi, yeni nesillerin teknolojiye aşina bir şekilde hayatına devam etmesi ise e-ticaret sitesi kurmak için gayret sarf edenlerin ve online satış yapmayı hedefleyenlerin sayısını bir hayli yükseltmişti. Ancak 2020 yılında e-ticaret sitesi yaptırmak ve dijital dünyanın kapılarını aralamak isteyenlerin sayısında olağanüstü bir yükseliş yaşandı. Dünya ekonomilerinin tamamını küresel ölçekte etkileyen Covid-19 salgını, fiziksel satış yapmakta olan işletmelerin e-ticaret sitesi kurarak online satışa ağırlık vermesine; yeni girişimlerin ise satış platformlarını doğrudan dijital dünyada oluşturmalarına sebep olmuştur. Peki E-ticaret hacmi 2020 verilerini nasıl okumalıyız, atmamız gereken adımları nasıl planlamalıyız? Dünya’da artan e-ticaret hacmini birlikte inceleyelim.


E-Ticaret Hacmi 2020


Dünya’da E-ticaret hacmi 2020 verilerini, sağlıklı değerlendirmek için önceki yıl verileriyle kıyaslamalı ve yapacağımız kıyaslama ile istediğimiz sonuçlara ulaşmalıyız. 2014 yılı E-ticaret hacmi verilerini incelediğimizde 1.336 trilyon dolar seviyesinde bir e-ticaret satışı olduğunu görmekteyiz. E-ticaret satışları her geçen sene artmış ve 2015 yılında 1.548 trilyon dolar; 2016 yılında 1.845 trilyon dolar; 2017 yılında 2.382 trilyon dolar; 2018 yılında 2.982 trilyon dolar; 2019 yılında 3.535 trilyon dolar seviyelerinde seyretmiştir. E-ticaret hacmi 2020 yılında 4.206 trilyon dolar seviyelerine ulaşmış, Covid-19 salgını sebebiyle e-ticaret sitesi kurma aşamalarını tamamlayan firmaların e-ticaret satışlarına başlaması ile yeni ölçülecek verilerin çok daha yükseleceği tahmin edilmektedir. Özetlemek gerekirse; E-ticaret hacmi 2020 yılında olağanüstü düzeyde bir artışa sahne olmuştur ve olmaya devam etmektedir. İnternetten satış yaparak para kazanmak ve olabildiğince fiziksel satıştan uzak durmak isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığı göz önünde bulundurulduğunda E-ticaret hacmi 2021 verilerinin de oldukça yüksek olacağını tahmin edilebilecektir.


Türkiye’de E-Ticaret Hacmi 2020


E-ticaret hacmi 2020 yılında Dünya’da arttığı gibi Türkiye’de de ciddi oranda artış göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan resmi verilere göre, 2020 yılının ilk 6 ayında e-ticaret hacmi, önceki yıla oranla %64 artarak 91,7 milyar TL seviyelerine ulaşmıştır. Önceki yıla göre artış beklenmekteyken, bu artışın %50’den fazla olmasının nedeni Covid-19 salgınına ve bu bağlamda firmaların dijitalleşme eğilimleri olarak gösterilmektedir. Hem Dünya’da hem Türkiye’de e-ticaret hacmi bu denli yükselirken e- ticaret sitesi yaptırmak ve internetten satış yaparak para kazanmak, artık bir tercih olmaktan çıkmıştır. Rekabetçi koşullarda ayakta kalmanın yolu e-ticaret sitesi açmak ve inovasyonla planlamaya devam etmektir. İnternet sitesi yaptırmak, e-ticaret sitesi yaptırmak ve dijital dünyanın kapılarını sonuna kadar aralamak isteyenler için Sitemia olarak biz buradayız, sizi bekliyoruz. 

Bu site Sitemia™ ile yapılmıştır. Hemen kendi sitenizi ücretsiz olarak oluşturun.